Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi kapsamındaki kişiler için 01 Nisan 2014 tarihinden itibaren MEDULA sistemi üzerinden provizyon alınmaya başlanmış olduğu duyurulmuş ve Türkiye Almanya sosyal güvenlik sözleşmesi kapsamındaki kişiler için Medula Eczane Provizyon Sisteminde dikkat edilmesi gereken hususlar konulu bir duyuru yayımlanmıştı.
Buna göre Almanya yurtdışı sigortalılarına ait reçeteler Medula Eczane Provizyon sisteminden sonlandırma yapılarak faturalandırılacaktır. Diğer ülkelere ait yurtdışı sigortalılarına ait reçeteler ise eskisi gibi eczane paket programlarına giriş yapılacak ve sonlandırma yapılarak faturalandırılacaktır. Yurt dışı sigortalılarına ait her iki fatura için tek teslim dilekçesi kullanılacaktır. Hem Almanya hem de diğer Yurt Dışı Reçeteleri FarmaInbox'a işlenip, onaylanmış çıktısı dilekçe ekine eklenecektir.
Bilgilerinize sunulur.
SSK Yurtdışı Faturası kesilirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında;
1) Yurt Dışı çalışan ve emekliye tek fatura kesilmelidir.
2) Reçeteler döküm listesine göre sıralanmalı ve hasta isimlerinin yanına hangi ülke olduğu yazılmalıdır.
3) Raporlu reçetelerde rapor aslı arkasına ilaçların alınış ve bitiş tarihleri düzgün ve okunaklı bir biçimde yazılmalı ve arkalı önlü fotokopisi reçete ekine eklenmelidir.
4) Reçete arkalarına hastanın kaç kalem kaç kutu ilaç aldığı yazılıp, hastaya imzalatılarak adres veya telefonu yazılmalıdır.
5) Reçete listesi ve teslim dilekçesi 2’şer adet olmalıdır.
6) Sağlık yardım belgeleri ve reçete eki raporları katlanmamalıdır.
7) Eczane sicilleri ve eczacı T.C. Kimlik numaraları fatura üzerine yazılmalıdır.
8) Reçeteler her ayın sonunda sonlandırılmalı ve faturası kesilmelidir.

Reçete ekine eklenecek evraklar(zımbalanarak);
a) Reçete
b) Deneme deneme sayfası
c) Rapor (varsa)
d) ITS sonlandırma
e) TA Belgesi (Sağlık Yardım Belgesi)
f) Deneme deneme sayfası (üzerinde hasta adı soyadı yazılı)

Fatura tesliminde kullanılacak;

SGK A–B-C grubu reçete teslim dilekçesi için tıklayınız.

Yurtdışı Sigortalılarına ait reçetelerin teslim dilekçesi için tıklayınız.